Nytårsaften & Takeaway
GUIDE TIL TO GO
GUIDE TIL TILBEREDNING & ANRETNING
Tusind tak for at, du valgte vores nytårsmenu i år.
Her er fremgangsmåde til tilberedningen og forslag på anretning.
Først: Tjek om alt er der. Vi pakker det hele grundigt og tjekker altid det hele igennem en ekstra gang. Men der kan ske fejl, når vi pakker til mange mennesker.
Alt i den store pose skal på køl – tag dog gerne posen ud ca. 30 minutter før, du starter tilberedningen. Desserten skal dog blive i køleskabet.
Den lille pose er råvare der ikke skal på køl, som Wontontærte, Croustade, Boghvedekerner, Pistacie, Dildolie, Marengs og Chokoladecrumble (Sæt gerne Chokoladecrumble på køl ca. 30 min. inden servering.
Er du i tvivl, om du har fat i den rigtige mayo/creme, så smag hurtigt på det. Så finder du hurtigt ud af, hvad der er hvad.
På vores Facebook og Instagram er der billeder af de fleste snacks og retter, som du kan bruge til inspiration. Ellers er det bare kreativiteten, der styrer løjerne.
Vi har delt menuen i fire gruppenumre:
Snacks har nr. 1. – Forret nr. 2. – Hovedret nr. 3.
Dessert nr. 4.
På alle emballager med samme nummer hører til den samme serveringsgruppe.
På låget vil der stå gruppe nr. 1. – 2. – 3. eller 4. samt
antal pers/pax/p
SNACKS 1.
Tatar af Laks, Æble og Croustade
(Denne snack er klar til at spise)
Hæld væske fra æble og dild blanding og bland sammen med laks. Kom i Croustade og herefter et par dutter af peberrodscreme (hvid sprøjtepose)
Torskekroket & Wasabimayo
Torskekroket er færdigtilberedt og skal på i et fad eller på en rist og varmes i forvarmet ovnen på 200° i ca. 3-4 min. Længere tid, hvis den er køleskabskold.
En lille dut Wasabimayo (lysegrøn sprøjtepose) på tallerkenen, herefter den varme torskekroket lægges oven på, så den ikke triller rundt – til sidst en god dut på toppen.
Vaffel, Aioli, Duroc & Vesterhavsost
Vaffel skal på en fad og varmes i forvarmet ovnen på 200° i ca. 2-3 min. Tag fadet ud og sprøjt en god mængde Aioli (Der står Aioli på sprøjteposen) på vaffel, herefter en skive Durocskinke og til sidst drysses Vesterhavsost på. Vaffel løftes op af fadet på serveringstallerken/fad.
Gravad Okse, Pebermayo, Rucola, Pistacie og Wonton
(Denne snack er klar til at spise)
Ca. en spiseske Gravad Okse kommes ned i Wontontærte. Herefter kommes 3-4 dutter af pebermayo (Der står peber på sprøjteposen) 2 stk. Rucola kommes på og til sidst drysses med en smule Pistacie.
FORRET 2. KRABBEBISQUE & RIMMET KAMMUSLING
Krabbebisque skal varmes op i lille gryde lige til den lige begynder at boble. Pas på med for høj varme og hold øje, ellers så kan den hurtigt boble over. Krabbebisque kan også varmes op i en mikroovn i ca. 2-3 min. Tid afhænger af mængden og man skal igen lige passe på den ikke bobler over.
Kammusling er rimmet med salt/sukker og skal ikke tilberedes.
Anretning:
Forvarme dybe tallerkner/skåle i ovnen inden anretning.
Fennikel – ca. en skefuld i bunden af dybe tallerken/skål. Herefter drysses cirka en skefuld boghvedekerner på og derefter kommer du cirka 2 teske dildolie rundt omkring på retten. Rimmet Kammusling cirka tre skiver ligges oven på fennikel. Den varme Krabbebisque hældes på ved bordet. Der er cirka 1.25 dl. pp.
HOVEDRET 3. ANGUS OKSESTRIPLOIN
Vi har skåret Oksestriploin i størrelser til 2 og 3 personer. Dvs. 1 stykke kød er til 2 eller 3 personer og ca. 130 gr. pp.
Oksestriploin skal krydres med salt og peber og brunes af på en varm pande med olie. Først den side med fedtkanten ca. 40-45 sek. Derefter på de andre sider i ca. 25-30 sek. Der må gerne være en god stegeskorpe. Kom en god klat smør og et par fed hvidløg (Hvis I har) når I er nået til sidste side.
Kødet med hvidløg skal på en ildfast fad og i forvarmet ovnen på 180° i ca.
Ca. 13 – 14 min. på stykker til 2 pers.
Ca. 20 min. på stykker til 3 pers.
Tage kødet ud, og lad det hvile i ca. 5-7 min.
Ønsker man kødet mere tilberedt, så skal kødet have 2-3 min. mere.
Jordskokker og Pommes Duchesse skal i ovnen et par min. inden kødet er færdigt, da de kan skal have ca. 8 min. (mens kødet hviler)
Trøffelsauce skal varmes op i lille gryde lige til den lige begynder at boble. Pas på med for høj varme, da den hurtigt kan brænde på. Herefter skal løg/purløg kommes i, og så er den klar til servering.
Saucen kan også varmes op i en mikroovn i ca. 1-2 min. Tid afhænger af mængden, og man skal igen lige passe på den ikke bobler over.
Anretning:
Forvarme middagstallerkner i ovnen inden anretning.
Kødet kan skæres ud to eller flere skiver eller som en steak. Krydres med lidt havsalt og lidt peber.
Placer kødet lidt til venstre på tallerken. Pommes placeres på højre side af kødet. Et par jordskokker på pommes og til sidst pynt med noget brøndkarse.
Saucen serveres ved bordet.
DESSERT 4. CHOKOLADEMOUSSE med HAVTORN & CHOKOLADECRUMBLE
Desserten er en sat mousse med havtorngelé og kagebund. Den er klar til at spise direkte fra bøtten køleskabskold.
Sprøjte eller lave dutter af Dulche de Leche (Lille sprøjte pose) på havetorngelé, herefter Chokoladecumble ca. en spiseske drysses på – og til sidst kommes stykker af marengs (ca. 4-5 stk. pp) på.
TUSIND TAK FOR BESTILLINGEN
GOD FORNØJELSE & GODT NYTÅR
INFORMATION
Book bord via vores online Dinnerbooking fra den 14 november
NYTÅRSMENU
To Go & TO STAY
ULSOLGT
4 SNACKS
Torskekroket & Wasabiemulsion
Crustade med Laks · Æble · Peberrod & Dild
Vaffel med Jamon Duroc · Aioli & Vesterhavsost
Gravad Okse · Peberemulsion
Pistacie & Sprød Wontontærte
3 RETTER
KRABBEBISQUE
Rimmet Kammusling · Fennikel · Dild & Boghvedekerner
OKSESTRIPLOIN ANGUS
Bagt Jordskokke · Pommes Duchesse med Trøffel Madeirasauce med Purløg & Skalotteløg
HVID CHOKOLADEMOUSSE & HAVTORN
Marengs · Crumble & Dulce de Leche
525 pr. person
ULSOLGT
NYTÅRSMENU PÅ REBEL
med Caviar · Hummer & Trøffel
APPETIZERS
Østers · Peberrod · Dild · Agurk & Black Label Caviar
Tatar af Kammusling · Black Label Caviar &
Sprød Wonton Tærte
Torskekroket · Wasabiemulsion & Karse
Vaffel · Jamon Duroc · Aioli · Vesterhavsost & Sort Trøffel
RETTER
KRABBEBISQUE & HUMMERRAVIOLI
Spinat · Skalotteløg · Dild & Græskarkerner
BAGT TORSK
Confiteret Kartoffel Persienne · Persille &
Kernemælkssauce med Ørredrogn
OKSESTRIPLOIN ANGUS & SORT TRØFFEL
Bagt Jordskok · Pommes Duchesse & Trøffelsauce
HAVTORN & KARAMELMOUSSE
Hvid Chokolade · Nødder & Dulce de Leche
MENU 1200 pr. person
PRESTIGE VINMENU
NV EXTRA BRUT RÉSERVE
Thierry Fournier, Champagne
1994 RIESLING “ÜRZIGER WÜRZGARTEN” SPÄTLESE
Weingut Benedict Loosen, Mosel
2021 BOURGOGNE BLANC
Henri Boillot, Bourgogne
2020 GUIDALBERTO
Tenuta San Guido, Toscana
2015 ALBANA PASSITO “Colle del Re”
Umberto Cesari, Emilia-Romagne
VAND Med/Uden Brus
VINMENU & VAND 1100 pr. person
FØDEVAREALLERGI
Vi kan desværre ikke imødekomme svære allergier, laktose, vegetar eller veganer på denne menu.
FØDEVAREALLERGI
Vi kan desværre ikke imødekomme allergier, laktose, vegetar/veganer eller ændringer til denne menu.
INFORMATION
Menu skal forudbestilles til min. 2 personer via
mail til info@restaurantrebel.dk.
Når man har modtaget en bekræftelse og Rebel har modtaget prepay så er bestillingen endelig
Afhentning mellem kl. 11.30 – 14.00
på Restaurant Rebel den 31/12-2024